4 fortløbende mandage, kl 17:00-21:00: den 28/4, 5/5, 12/5 og 19 /5
2025 Havkajakkurset vil igen forløbe over fire mandage, der starter op mandag d. 28/4-25 kl.17:00. Allerede fra kl.16:00 står der klubmedlemmer klar til at hjælpe dig med at komme godt fra start på den første kursusdag med mange nye indtryk. De 4 mandage og en fællestur giver omkring de 16 timers undervisning, som angives i DKF’s (Dansk kano- og kajakforbund) IPP2 kursusbeskrivelse. Vi forventer, at man kommer alle mandage, og deltager i fællesturen, der er en dagstur.
Undervisningen kan dog strække sig over et par ekstra mandage, hvis det er nødvendigt. For Vallensbæk Kano- og Kajak Club er det vigtigste, at du får den bedste start. Derfor er vores kursus sat sådan sammen, at den læring du får, giver dig en god start som havkajakroer. Der er 3 instruktører på kurset, Hjalte, Jens og Thomas og 1 hjælpeinstruktør, som er Claus.
Kurset forgår både inde i havnemiljøet, og ude i Køge Bugt. Dagsturen planlægges i roligt farvand, så alle kan være med, hvor det forventes, at kursisterne deltager. Den finder sted en lørdag el. søndag i juni mdr. 2025. Det oplyses i forbindelse med kurset. Vejrprognosen afgør, hvilken week-end dag det bliver.
Efter bestået IPP2-kursus skal du i VKKC-regi friroes. Det betyder, at du skal på vandet sammen med andre erfarne roere af klubbens øvrige havkajakmedlemmer, og hen over sæsonen ro 50 km og bruge/øve det, du har lært på kurset. Der er fællesroning hver mandag, så der er rig mulighed for at blive friroet efter 6-10 ture.
Selve IPP-2 kurset her møde du op i Vallensbæk Kano- og Kajakklub og er klar dvs. omklædt til kl. 17 i passende påklædning, hvilket vil sige tøj, der kan tåle at blive vådt, som fx. træningstøj, skiundertøj eller varmt undertøj (fleece og uld er rigtigt godt), samt hue, handsker, surfersko eller sko, der kan tåle, du har dem på i vand, evt. solbriller med snor, kasket og vindtæt jakke/regnfrakke. Vandet på denne årstid er nok ikke over 10 grader, så det er godt med et lag tøj under våddragten. Efter endt træning er der mulighed for at tage bad i klubben. Tidspunktet kl.17 er der hvor du er klar til at kursuset starter.
Klubben har våddragter (der kan lånes i starten), veste, pagajer og havkajakker. Derfor skal I ikke gå ud og investere i udstyr, før vi mødes, for i løbet af kurset vil vi tale om køb af udstyr, hvis der er noget du tænker er vigtigt for dig.
Plan for undervisningen vil blive fremlagt fra gang til gang. Når du tilmelder dig Havkajak IPP2 kurset modtager du flere mails med information og har mulighed for at komme i kontakt med os forud for kurset. Nederst på siden henviser vi til FAQ'en, der kan give dig nogle svar her og nu.
Hvis du har spørgsmål til kurset, kan du let komme i kontakt med os via VKKC-hjemmeside under menupunktet Kontakt, hvis du skriver Havkajakkusus i Emneområdet. Så hører du fra os inden for 4-5 hverdage, dog ikke i ferieperioder.
Med venlig hilsen
VKKC Havkajak
Hvad er det du skal igennem på dette kursus og på hvilket niveau?
Hensigten med dette kursus er at opnå færdigheder ved kajakroning i sø og hav.
Der arbejdes med roteknik, bådkontrol, sikkerhed og risikovurdering. Målet med dette kursus er, at gøre dig i stand til at færdes sikkert i beskyttet farvand. Forhåbentlig får du flere gode oplevelser med sporten og motiveres til videreuddannelse i IPP‐systemet. IPP2 er det anbefalede frigivelsesniveau i DKFPå kurset vil du blive uddannet i:
I slutningen af kurset skal du vise begyndende færdigheder i:
Klik for FAQ Havkajak IPP2 kursus